ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Дроб Сарма»Дроб сарма с пилешки дреболии

Дроб сарма с пилешки дреболии

АнабелАнабел
Ветеран
636
3k
1k
270
Дроб сарма с пилешки дреболии
Снимка: Анабел
1 / 3
04/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции5
"Просто няма как да ни откажете да опитате тази дроб сарма - страхотна се получи"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленият лук, лападът и пресните подправки се почистват, измиват и нарязва на дребно.

Слагат се направо в тавата, в която ще се пече дроб сармата и се задушават в мазнина и малко вода. След като се задушат към тях се прибавят оризът и булгурът. Ястието се разбърква и се овкусява със сол и черен пипер.

След като оризът набъбне леко се прибавят нарязаните пилешки дреболии. Наливат се около три чаени чаши вода, тавата се покрива с алуминиево фолио и се поставя във фурната.

Дроб сармата се пече на 200 градуса, като малко преди готовност се маха фолиото и се залива със предварително приготвената заливка.

А заливката представлява смес от разбити яйца, кисело мляко, сода и малко брашно.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: