Дроб сарма с булгур и ориз

04/05/2019
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваГуру132815822096
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо124
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяме агнешките дреболийки в подсолена вода и варим.

Като са готови вадим и отцеждаме, а полученият бульон оставяме настрани.

В тава, където ще си правим дроб сармата, изсипваме булгура и 6 ч.ч. чаши от бульона.

Предварително си нарязваме на дребно пресния лук и го запържваме, както и ориза, като прибавяме и накълцаният лющян.

Разбъркваме всичко много добре и поставяме във фурната да печем на около 200 градуса.

Когато е вече готово, премахваме и правим заливката, като смесваме прясното мляко с яйцата, солта и брашното.

Изсипваме върху дроб сармата и отново поставяме във фурната да печем на горен реотан до зачервяване.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар