Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Солено руло»Руло Стефани с плънка от руска салата

Руло Стефани с плънка от руска салата

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Руло Стефани с плънка от руска салата
Снимка: Стоянка Русенова
7 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • кайма - 1 кг смес
  • яйца - 2 бр сурови
  • хляб - 2 бр
  • яйца - 6 бр. сварени
  • кисели краставички - 4 бр.
  • руска салата - 10 с.л.
  • чубрица - 1 чаена лъжица
  • кимион - 1/2 чаена лъжица
  • сол - 1 чаена лъжица
  • пресен лук - 3 стръка
  • лютеница - за намазване на каймата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготвяме каймата, като я поставяме в голяма купа и към нея добавяме солта, нарязания на дребно пресен лук и подправките, както и две сурови яйца.

Филиите хляб накисваме във вода и след като напълно омекнат ги натрошаваме към каймата.

Започваме да размесвате каймата с ръце, за да се размесят всички съставки равномерно. След като е готова оставяме настрана.

Нарязваме краставичките на лентички. Обелваме яйцата и ги оставяме цели.

Разстиламе си каймата върху хартия за печене, която предварително сме намазали с олио.

Каймата се разстила с дебелина около 1 сантиметър и приблизителна ширина близка до тази на тавата, в която ще печете рулото. Моето се получи по дълго и затова разрязах на две.

Намазваме цялото руло от разстлана кайма с лютеницата. По средата на цялата дължина поставяме яйцата.

От двете страни на самите яйца намазваме с руската салата и отгоре поставяме нарязаните краставички.

Идва моментът за завиването на рулото. Хващаме хартията и завиваме по дължина.

Там, където се събират двата края, ги натискаме и поставяме на дъното на тавата, за да не се разтвори самото руло.

Тавата, която използваме, трябва да е с поставена хартия за печене, която намазняваме. Върху нея поставяме рулото.

За да не се напука рулото, аз го намазах с олио.

Прибираме във фурната и печем на 180 градуса за 40-45 минути. Сервираме рулото, нарязано на парчета.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: