Мариновани гъби в олио

Мариновани гъби в олио
Снимка: Зорица
04/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции5

Необходими Продукти

  • гъби - 1 кг есенна гъба, масловка, виолетка, овчи нос, киселка или печурка
  • За маринатата
  • вода - 150 мл
  • оцет - 3 - 4 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Попарете гъбите за 15-20 минути и когато изстинат ги насипете в буркан.

Залейте ги бавно с маринатата, за да излезе напълно въздухът, отгоре налейте половин см олио и затворете с обикновена капачка.

При консумация, след като извадите част от гъбите, в буркана долейте малко олио.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: