Пролетна супа с пресни картофи, тиквички и киселец

АнабелАнабел
Ветеран
495
2k
937
204
02/05/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо254
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Двата вида лук се почистват и нарязват на дребно. Слагат се в тенджера с подсолена вода заедно с почистените и нарязани на колелца моркови.

В тенджерата се слага малко олио и след като заврят зеленчуците се прибавят нарязаните на кубчета тиквички, джанки и цели или разполовени пресни картофки.

Пресните картофи е достатъчно само да се измият хубаво, без да се белят, защото кожичката им е все още тънка. След това идва ред на ориза.

Към края на готвенето се прибавят нарязаните листа киселец и настърган един домат.

След като оризът и зеленчуците се сварят, супата се маха от котлона и се поръсва с нарязан на ситно копър и смлян черен пипер.

След като малко поизстине се застройва с разбито яйце с кисело мляко.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар