Пухкава баница с прясно мляко

02/05/2019
ВИОЛЕТА МАТЕВА
отВИОЛЕТА МАТЕВАЕксперт39051694
"Перфектната домакиня знае как се прави Перфектната пухкава баница с прясно мляко - лесно е да се научите и вие с тази рецепта "
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции10
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо70 689
  • Преглеждания за месеца10350
  • Преглеждания за седмицата175
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се плънка в купа, като се разбива яйцето, добавяме кисело мляко с разбита в него сода да шупне, олио, натрошено сирене и се разбърква с вилица.

В правоъгълна тава, намазана с олио, се поставя половин кора по тясната страна, поръсваме олио и захлупваме с другата половина от кората.

Отгоре се разпределя 2-3 с.л. плънка, следва кора на половина, олио и плънка и така докато свършат корите. Нарязва се с нож на квадрати.

В купа се разбиват яйцата, сипваме прясно мляко, две щипки сол и нарязани на кубчета топено сирене. Заливаме баницата и поръсваме сусам.

Печем в загрята фурна на 200 градуса до златисто за 30-35 минути.

Сервира се леко охладена, но може да нападате и още топла. Чудесна баница за закуска.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар