Пухкава баница с прясно мляко

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
427
1k
893
266
5
02/05/2019
"Перфектната домакиня знае как се прави Перфектната пухкава баница с прясно мляко - лесно е да се научите и вие с тази рецепта "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо139 112
  • Преглеждания за месеца1410
  • Преглеждания за седмицата78
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се плънка в купа, като се разбива яйцето, добавяме кисело мляко с разбита в него сода да шупне, олио, натрошено сирене и се разбърква с вилица.

В правоъгълна тава, намазана с олио, се поставя половин кора по тясната страна, поръсваме олио и захлупваме с другата половина от кората.

Отгоре се разпределя 2-3 с.л. плънка, следва кора на половина, олио и плънка и така докато свършат корите. Нарязва се с нож на квадрати.

В купа се разбиват яйцата, сипваме прясно мляко, две щипки сол и нарязани на кубчета топено сирене. Заливаме баницата и поръсваме сусам.

Печем в загрята фурна на 200 градуса до златисто за 30-35 минути.

Сервира се леко охладена, но може да нападате и още топла. Чудесна баница за закуска.

Кръгла метална тава 33 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Кръгла метална тава 33 см
23.00 лв.
17.71 лв.
Виж ››

Кръгла метална тава в кухненското шкафче е истинско съкровище! Стилна, удобна за употреба и приготвяне на баници, сладкиши, торти, солени ястия. Лесно се почиства и съхранява.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар