Пухкава баница с прясно мляко

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
390
5
169
4
02/05/2019
"Перфектната домакиня знае как се прави Перфектната пухкава баница с прясно мляко - лесно е да се научите и вие с тази рецепта "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо119 773
  • Преглеждания за месеца7174
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се плънка в купа, като се разбива яйцето, добавяме кисело мляко с разбита в него сода да шупне, олио, натрошено сирене и се разбърква с вилица.

В правоъгълна тава, намазана с олио, се поставя половин кора по тясната страна, поръсваме олио и захлупваме с другата половина от кората.

Отгоре се разпределя 2-3 с.л. плънка, следва кора на половина, олио и плънка и така докато свършат корите. Нарязва се с нож на квадрати.

В купа се разбиват яйцата, сипваме прясно мляко, две щипки сол и нарязани на кубчета топено сирене. Заливаме баницата и поръсваме сусам.

Печем в загрята фурна на 200 градуса до златисто за 30-35 минути.

Сервира се леко охладена, но може да нападате и още топла. Чудесна баница за закуска.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар