Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Гевреци»Ямболски кравайчета

Ямболски кравайчета

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
3051k4k2
Ямболски кравайчета
Снимка: Мария Симова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
9
"Не се стеснявайте, вземете си второ-трето - знаем, че са вкусни и не може да им устоите"

Необходими продукти

  • вода - 250 мл
  • масло - 80 г
  • сол - 1 щипка
  • брашно - 125 г
  • яйца - 4 бр.
  • кашкавал - 150 г настърган
  • кашкавал - 50 г на кубчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд с дебело дъно налейте водата, добавете солта и маслото, поставете на котлона да заври.

Добавете пресятото брашно наведнъж, при непрекъснато бъркане. След като тестото започне да се отлепя от стените, премахнете съда от котлона.

Прибавете яйцата едно по едно и бъркайте до еднородна смес, накрая прибавете настъргания кашкавал и разбъркайте до еднородна смес.

В тава, застлана с хартия за печене, оформете с помощта на шприц кравайчета.

На всяко кравайче забодете по кубче нарязан кашкавал и поставете тавата в предварително загрята на 180 градуса фурна, печете за 30 минути до златисто-кафяв загар.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: