Пилешки бутчета на фурна с ориз и грах

28/04/2019
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваГуру132815822096
"Решихме да разчупим традицията и да добавим малко грах към класическото Пиле с ориз - вкусно стана "
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо40 мин.
  • Порции3
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо488
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • ориз - 1 .ч.ч
  • пилешки бутчета - 3 бр.
  • грах - 1 ч.ч от консерва
  • лук - 2 глави
  • олио - 150 мл
  • черен пипер
  • универсална подправка - 1 с.л. пикантина
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме си добре пилешките бутчета и измиваме.

По желание може да ги разделите на две, като отделите парти бутчето.

Поставяме ги в съд с вода и варим. Прецеждаме бульона и оставяме на страна.

Почистваме си лука и нарязваме на дребно.

В олио задушаваме ситно нарязания лук, докато омекне. След като се задуши, добавяме ориза и се запържва.

Изсипваме всичко в тавичка, като добавяме и консеран грах, пикантината, черния пипер, изсипваме 3 ч.ч. от пилешкия бульон и добавяме пилешките бутчета.

Поставяме във фурната и печем, докато оризът поеме течността.

Вадим и поръсваме пилето с ориз със ситно нарязания магданоз.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар