Пилешки бутчета на фурна с ориз и грах

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
665
2k
5k
360
3
28/04/2019
"Решихме да разчупим традицията и да добавим малко грах към класическото Пиле с ориз - вкусно стана "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо661
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • ориз - 1 .ч.ч
  • пилешки бутчета - 3 бр.
  • грах - 1 ч.ч от консерва
  • лук - 2 глави
  • олио - 150 мл
  • черен пипер
  • универсална подправка - 1 с.л. пикантина
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме си добре пилешките бутчета и измиваме.

По желание може да ги разделите на две, като отделите парти бутчето.

Поставяме ги в съд с вода и варим. Прецеждаме бульона и оставяме на страна.

Почистваме си лука и нарязваме на дребно.

В олио задушаваме ситно нарязания лук, докато омекне. След като се задуши, добавяме ориза и се запържва.

Изсипваме всичко в тавичка, като добавяме и консеран грах, пикантината, черния пипер, изсипваме 3 ч.ч. от пилешкия бульон и добавяме пилешките бутчета.

Поставяме във фурната и печем, докато оризът поеме течността.

Вадим и поръсваме пилето с ориз със ситно нарязания магданоз.

Кръгла емайлирана тава декор рустика ф36
Made in Bulgaria
Кръгла емайлирана тава декор рустика ф36
24.99 лв.
22.99 лв.
Виж ››

Практична кръгла емайлирана тава, която намира широко приложение във всяка кухня, защото в нея се приготвят вкусни ястия.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар