Картофено руло с праз

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
769
93
07/05/2019
Приготвяне40 мин.
Готвене100 мин.
Общо140 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо297
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените картофи се сваряват цели в подсолена вода, отцеждат се и се смачкват с вилица. Прибавят се половината от маслото, яйцето, брашното, черен пипер и се омесва тесто. Разстила се върху навлажнена кърпа на кора с дебелина 1 см.

Празът се нарязва на ситно и се задушава в растителното масло и щипка сол 15 мин. Отстранява се от огъня и се смесва със сиренето, нарязаните маслини и черен пипер.

Разбърква се добре, разстила се в средата по дължината на кората на кората от картофите и с помоща на кърпата се завива картофено руло.

Слага се в обилно намазана и наръсена с галета форма за печене. Върху рулото се надробява останалото масло.

Пече се в силна фурна 25 мин. Като поизстине, се обръща върху подходящо блюдо и се реже с остър и мокър нож.

Поднася се с туршия.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар