Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Дробен гювеч от зеленчуци

Дробен гювеч от зеленчуци

Дробен гювеч от зеленчуци2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
130 мин.
Порции
4
"Зеленчуци, свежи зеленчуци, много зеленчуци и един глинен гювеч - така се приготвят вкусни вегетариански гозби"

Необходими продукти

  • чушки - 8 бр.
  • домати - 10 бр.
  • картофи - 5 - 6 бр.
  • лук - 3 глави
  • зелен фасул - 200 г
  • грах - 200 г
  • тиквички - 2 бр.
  • патладжани - 1 бр.
  • бамя - 100 г
  • червен пипер
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • масло - 1 ч.ч.
  • сол
  • магданоз
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се изпържва в половината от растителното масло.

Пиперките се почистват от семената и всички зеленчуци (без картофите) се надробяват, размесват се и се наръсват със сол и червен пипер.

Ястието се приготвя в гювеч. На дъното в гювеча се слага запърженият лук, върху него се изсипват и се изравняват смесените зеленчуци.

Покриват се с нарязаните картофи, които се наръсват с малко сол и се заливат с останалото растително масло.

Гювечът се пече в умерена фурна 1 ½ ч, като през време на печенето се долива ½ чаена чаша гореща вода (не повече).

Ястието се поднася с кисело мляко.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: