Кекс с компот от праскови

23/04/2019
Мария Симова
отМария СимоваЧирак7498612
"Дайте сега онзи скрит буркан с компот от праскови, да видите какво ще направим с него, обещаваме, че ще ви хареса "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции12
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 310
  • Преглеждания за месеца919
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намажете дъното и стените на формата, в която ще печете кекса с малко меко масло. Поръсете я с кристална захар, да полепне по маслото.

В купа разбийте олиото със захарта и ванилията, прибавете последователно прясното мляко и яйцата при непрекъснато бъркане. Накрая прибавете предварително смесените пресято брашно и бакпулвер, разбъркайте.

Прецедете плода на компота от сока, подредете резените на дъното на формата, поръсете с кокосовите стърготини и сипете сместа отгоре равномерно, стръскайте леко формата.

Поставете я в предварително нагрята на 160 градуса фурна и печете за около 40 минути, до суха клечка.

Извадете формата и оставете приготвения плодов кекс да се охлади, след което обърнете в подходяща чиния и полейте с помощта на лъжица със сока на компота.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар