Карамелзирани свински пържоли

АнабелАнабел
Ветеран
558
2k
1k
239
21/04/2019
"Знаем, че обичате да похапвате пържоли, но опитвали ли сте карамелизирани пържоли - уникално вкусни са "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 173
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • свински врат - 6 пържоли с кост
  • сол
  • За маринатата
  • чесън - 3 скилидки
  • кафява захар - 2 с.л.
  • сос уорчестър - 1 с.л.
  • кетчуп - 4 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • ябълков оцет - 1 с.л.
* мерки и количества
Пържоли

Начин на приготвяне

Първо се приготвя маринатата, в която ще се овкусят пържолите.

В купа се счукват скилидките чесън с малко сол, докато станат на каша.

Прибавят се захарта, сосът Уорчестър, кетчупът, соевият сос, зехтинът и ябълковият оцет. Всички съставки се разбъркват добре. Пържолите се поръсват със сол и се намазват от двете страни с маринатата.

Престояват така поне 3-4 часа, след което се нареждат в тава.

Пекат се във фурна на 200 градуса, като по време на готвенето се обръщат да се запекат и от другата страна.

Пържолите се пекат докато месото се карамелизира и придобие златисто кафяв цвят.

Гарнират се с печени или варени картофи.

Кухненски тиган с тройно керамично-мраморно покритие - 28 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Кухненски тиган с тройно керамично-мраморно покритие - 28 см
38.00 лв.
Виж ››

С голям диаметър и удобна дръжка - този тиган е отличен избор за онези, които готвят за своето семейство

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар