Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Супа от агнешка главичка и пресен лук

Супа от агнешка главичка и пресен лук

Супа от агнешка главичка и пресен лук2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
130 мин.
Общо
160 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • агнешка главичка - 1 бр.
  • спанак - 500 г
  • пресен лук - 1/2 връзка
  • пресен чесън - 1/2 връзка
  • магданоз - 1/2 връзка
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • масло - 20 г краве
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете приготвената агнешка главичка, извадете я и в бульона пуснете дребно нарязаните спанак, лук и чесън.

Обраното от кожата месо и обеления и нарязан агнешки език върнете в бульона, посолете и варете 5-6 мин.

След това прибавете маслото, свалете готовата агнешка супа от огъня, застройте я с яйцето и киселото мляко и я поднесете, поръсена с черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: