Начин на приготвяне
Замесваме тестото, като в тенджерка смесваме захарта (1/2 ч.ч.) с вода (1 ч.ч.), ванилия (1 бр.) и краве масло (65 г). Слагаме ги на котлона и затопляме, докато се разтопят маслото и захарта.
Изключваме котлона и изчакваме течността да се охлади (да е леко топла на пипане). И тогава замесваме тесто, като прибавяме суха мая (1 пакетче), жълтъците (3 бр.) и сол (1 щипка). Постепенно прибавяме пресято брашно и месим, докато получим гладко тесто, което оформяме на топка.
Слагаме в найлонова торбичка, завързваме и оставяме за вечерта в хладилника. Сутринта изваждаме тестото от хладилника и както е в торбичката оставяме на стайна температура за няколко минути.
После от втасалото тесто правим четири еднакви части и всяка разточваме с точилка на правоъгълни кори. Нарязваме на триъгълници и в широката им част слагаме мармалад.
Навиваме кифлички, които подреждаме на разстояние една от друга в тава върху хартия за печене, намазана с олио. Слагаме отгоре на кифличките полиетиленово фолио (без да притискаме към кифличките, да не залепне).
Оставяме козуначените кифлички на топло, за да втасат хубаво. Когато са готови, махаме фолиото, намазваме отгоре всяка кифличка със смесен жълтък (1 бр.) с олио (2 с.л.). Поръсваме кифличките с кристална захар.
Разтопяваме краве масло (60 г.) и отгоре с лъжичка слагаме на всяка кифличка от маслото.
Поставяме тавата с кифличките в нагрята на 170 градуса фурна, на средното ниво на решетката и печем до златисто.