Ezine.bg»Рецепти»Гарнитури»Пюрета»Паста от червено цвекло с горчица

Паста от червено цвекло с горчица

Паста от червено цвекло с горчица2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • червено цвекло - 3 глави
  • горчица - 2 с.л. на прах
  • ябълки - 2 бр.
  • лимонова кора - 1 щипка
  • червено вино - 1 винена чаша
  • оцет - ½ ч.ч.
  • пудра захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • ким - ½ ч.л.
  • масло - растително
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Червеното цвекло се измива, почиства се, без да се нарани кората, и се пече отначало в силна а след това в умерена фурна до омекване.

След като изстине, се обелва и настъргва на ренде. Настъргват се и ябълките и се смесват с цвеклото.

Наръсват се с кима. Всички останали съставки се смесват и се кипват. Цвеклото се разбърква в кипящата марина и се пълни в буркани.

Като поизстине, отгоре се налива по 1 пръст растително масло за изолация от въздуха. Тази смес е пикантна прибавка към варени, пържени, печени местни, птичи, рибни ястия.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: