Мини козуначета с газирана вода

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
664
2k
5k
359
3
19/04/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо555
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към газираната топла вода добавяме една чаена лъжичка захар и разтваряме маята. Към сместа добавяме и 3 с.л. брашно, като разбъркваме добре. Готовата смес завиваме и оставяме настрана за да се активира маята.

Яйцата си счукваме в дълбок съд, разбъркваме и към тях добавяме двата вида захар, киселото мляко, оцета и олиото. Накрая прибавяме и активираната мая.

Започваме да си добавяме брашното на порции, като след всяко добавяме разбъркваме добре. Оформяме тесто за козунак, което е меко и нелепнещо по ръцете.

Поставяме в купа намаслена, покриваме с кърпа и оставяме да втаса. След като е готово тестото, разделяме на 4 топки.

От всяка топка си правим фитили, които заплитаме и оформяме в кръг. Вие може да оформите по ваше желание.

Готовите мини козуначета поставяме в тава, застлана с хартия за печене, и оставяме отново да втасат. Намазваме с разбито яйце и малко прясно мляко и поставяме стафиди отгоре.

Прибираме във фурната и печем до готовност, като първите 10 минути фурната да е на 220 градуса, а след това намаляваме на 150 градуса.

Проверяваме с помощта на клечка за зъби или дървен шиш за готовността.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар