Свежа салата за Великден

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
397
1k
795
239
4
19/04/2019
"Великден или не, имате ли сварени яйца под ръка, не пропускайте да приготвите тази свежа салата с повод или без "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо354
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измити листа от маруля се нарязват на ситно, пера лук нарязваме ситно, обелена краставица - на полумесеци. Поръсват се с малко сол, олио и ябълков оцет и се разбъркват.

Сварени яйца се обелват, едното е цяло и само се срязва отдолу леко, за да може да стои стабилно. От морков се изрязва гребен и човка и се забождат в яйцето.

Второто яйце се срязва през средата на две части, за да се получи като чашка и в нея поставяме цял жълтъка. Оформя се гребен и човка и на малкото пиленце.

Сипва се зелена салата в шарена дълбока чиния. Отгоре в средата поставяме пиленцето и цялото яйце, украсява се с маслини и малки резени от останалата част на белтъка, която се поръсва с малко червен пипер.

Сервираме с домашна ракия!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар