Начин на приготвяне
Измити листа от маруля се нарязват на ситно, пера лук нарязваме ситно, обелена краставица - на полумесеци. Поръсват се с малко сол, олио и ябълков оцет и се разбъркват.
Сварени яйца се обелват, едното е цяло и само се срязва отдолу леко, за да може да стои стабилно. От морков се изрязва гребен и човка и се забождат в яйцето.
Второто яйце се срязва през средата на две части, за да се получи като чашка и в нея поставяме цял жълтъка. Оформя се гребен и човка и на малкото пиленце.
Сипва се зелена салата в шарена дълбока чиния. Отгоре в средата поставяме пиленцето и цялото яйце, украсява се с маслини и малки резени от останалата част на белтъка, която се поръсва с малко червен пипер.
Сервираме с домашна ракия!