Ezine.bg»Рецепти»Салати»Зелена салата»Свежа салата за Великден

Свежа салата за Великден

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Свежа салата за Великден2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Великден или не, имате ли сварени яйца под ръка, не пропускайте да приготвите тази свежа салата с повод или без"

Необходими продукти

  • маруля - 1 бр.
  • краставици - 1 малка
  • зелен лук - 4 - 5 стръка пера
  • маслини
  • яйца - 2 бр. сварени
  • сол - на вкус
  • олио
  • ябълков оцет
  • черен пипер - зърна
  • моркови - 2 кръгчета
  • червен пипер - 1 - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измити листа от маруля се нарязват на ситно, пера лук нарязваме ситно, обелена краставица - на полумесеци. Поръсват се с малко сол, олио и ябълков оцет и се разбъркват.

Сварени яйца се обелват, едното е цяло и само се срязва отдолу леко, за да може да стои стабилно. От морков се изрязва гребен и човка и се забождат в яйцето.

Второто яйце се срязва през средата на две части, за да се получи като чашка и в нея поставяме цял жълтъка. Оформя се гребен и човка и на малкото пиленце.

Сипва се зелена салата в шарена дълбока чиния. Отгоре в средата поставяме пиленцето и цялото яйце, украсява се с маслини и малки резени от останалата част на белтъка, която се поръсва с малко червен пипер.

Сервираме с домашна ракия!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: