Двойно препечен сладкиш

Катерина
Катерина
Новак
01/05/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене70 мин.
Общо85 мин.
Порции12-14
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 321
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 250 г
  • масло - 200 г
  • захар - 50 г пудра захар
  • мармалад - 6 - 8 с.л. малинов мармалад без семки
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • захар - 75 г кафява захар
  • бадеми - 40 г нарязани на ситно бадеми
  • лимони - кората на 1 лимон
  • олио - 2 - 3 супени лъжици за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Забъркайте смес от 100 г краве масло и пудрата захар. Постепенно добавете и 100 грама предварително пресято брашно, докато получите меко тесто.

Сложете тестото на дъното на предварително намазнена тавичка и го притиснете хубаво към съда с помощта на лъжица, така че да изгладите повърхността му.

Изпечете го за 15 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Извадете основата на сладкиша от фурната и го намажете обилно с мармалад.

Украсата се приготвя като смесите в дълбока купа останалите 150 г брашно и бакпулвера. Постепенно добавете към сместа и останалите 100 г краве масло, докато сместа стане на едри трошици.

Към трошиците прибавете и кафявата захар, нарязаните на ситно бадеми и лимоновата кора.

С така приготвената украса поръсете основата на сладкиша, който вече е намазан с мармалад. Върнете обратно във фурната и печете още 40-45 минути на 180 градуса.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Валентина Печева
Валентина Печева
03.10.2013 11:20
При първото печене е добре, тестото да се покрие с хартия за печене, а върху нея да се сложат сурови зърна зрял боб/ които може да се употребяват за тази цел многократно/, така основата ще запази формата си при печене..
0
0