Двойно печени картофи

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Двойно печени картофи1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Опитайте неустоимото предложение на Севда за двойно печени картофи и никога повече няма да си помислите да ги приготвите по друг начин"

Необходими продукти

  • картофи - 4 бр. големи
  • прясно мляко - ½ ч.ч.
  • масло - ¼ ч.ч.
  • чушки - ¼ ч.ч. зелени
  • чушки - ¼ ч.ч. червени
  • сол - ½ с.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • кашкавал - 50 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите картофи надупчваме внимателно с вилица и ги изпичаме цели в предварително загрята фурна на 220 градуса. Вадим ги и леко ги охлаждаме.

На всеки картоф отрязваме капаче и издълбаваме вътрешността му.

Към изваденото от картофите добавяме нарязаните чушки, черния пипер, солта, прясното мляко и маслото, разбъркваме сместа и в нея пълним картофите.

Печем напълнените картофи в загрята та 180 градуса фурна за 20 минути, вадим ги, поръсваме с кашкавал и сервираме горещи.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: