Начин на приготвяне
Забъркайте смес от 100 г краве масло и пудрата захар. Постепенно добавете и 100 грама предварително пресято брашно, докато получите меко тесто.
Сложете тестото на дъното на предварително намазнена тавичка и го притиснете хубаво към съда с помощта на лъжица, така че да изгладите повърхността му.
Изпечете го за 15 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Извадете основата на сладкиша от фурната и го намажете обилно с мармалад.
Украсата се приготвя като смесите в дълбока купа останалите 150 г брашно и бакпулвера. Постепенно добавете към сместа и останалите 100 г краве масло, докато сместа стане на едри трошици.
Към трошиците прибавете и кафявата захар, нарязаните на ситно бадеми и лимоновата кора.
С така приготвената украса поръсете основата на сладкиша, който вече е намазан с мармалад. Върнете обратно във фурната и печете още 40-45 минути на 180 градуса.
Коментари