Начин на приготвяне
Нарежете на ситно агнешкото месо, поставете го в дълбок съд и го залейте с около 1 литър студена вода. Когато заври, намалете котлона и варете до омекване на месото.
Към свареното месо добавете почистения спанак, който предварително сте нарязали на ситно и ориза.
Задушете пресния лук, заедно с малко сол в маслото. Когато лукът омекне, поръсете го първо с червения пипер, а след това и с брашното. Добавете доматеното пюре, разбърквайте бързо, за да не му дадете възможност да загори.
Разредете внимателно с бульон от агнешкото месо. След като се уверите, че брашното се е разтворило излейте цялата смес при агнешкото месо и разбъркайте.
Варете поне още 20 минути. Добавете още сол ако е нужна. Така приготвената супа се застройва със смес от разбитото яйце и киселото мляко. Преди поднасяне наръсете с пресен джоджен.