Празнична великденска торта

СтоянкаСтоянкаНовак
05/05/2013
"Който е преял с агнешко много ще съжалява, защото ще иска да изяде поне 2 парчета Празнична великденска торта "
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции10-12
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 169
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • бисквити - 500г бисквити за торта или шампанско
  • ликьор - 6 с.л.
  • масло - 150 г краве масло
  • захар - 200 г
  • бадеми - 50 г смлени бадеми
  • яйца - 3 бр. яйчени жълтъци
  • ром - 1/2 к.ч.
  • сладко - 200 г сладко по избор
  • яйца - шоколадови яйца за украса
  • плодове - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивате маслото заедно със захарта, докато стане на пяна. Към сместа добавяте постепенно един след друг жълтъците, бадемите /които са предварително препечени и смлени/ и ромът.

Пригответе си смес от подсладена вода и ликьор, в който да потапяте бисквитите. В чиния за приготвяне на торти подредете един ред бисквити, които внимателно сте напоили само от едната страна /долната/.

Отгоре ги намажете с приготвения крем, любимото си сладко, и парченца плодове по избор. Поставете отгоре още един ред бисквити напоени от едната страна и отново ги намажете с крем, сладко и плодове.

Редувайте до изчерпване на крема. Завършете със слой бисквити. Намажете тортата с крем и я украсете с шоколадови великденски яйчица и зайчета. По желание - добавете сметана и плодове.

Рейтинг

5 5
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар