Начин на приготвяне
Измийте внимателно доматите и ги бланширайте за кратко във вряща подсолена вода.
За по-лесно, преди да ги потопите във водата направете малък разрез в единия им край. Когато ципата им там започне да се бели - значи са готови.
Извадете ги, обелете ги внимателно. Обелените домати ги разрежете на половинки и отделете семената им над цедка, така че да запазите сока. Месестата част нарежете на тънки ивички.
Нарежете на едро 18-20 едри пресни листа босилек и ги сложете да се задушават заедно с парченцата домат и 50 грама от кравето масло. Може да добавите малко сол. Разбърквайте непрекъснато за да не загори.
Когато ивиците домат започнат да се разпадат, изключете огъня и добавете останалото масло. Добавете изцедения доматен сок.
Сипете в отделни купички, като добавяте по лист пресен босилек, лъжица извара и ситно нарязани кубчета яйца за украса.