Ориз с пиле и зеленчуци на фурна

17/04/2019
ВИОЛЕТА МАТЕВА
отВИОЛЕТА МАТЕВАЕксперт39051693
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо116
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварява се пилешко бутче, кожата се сваля, обезкостява се и нарязваме на парченца. Тиквичката се нарязва на едро, лук на ситно.

В загрято олио се запържват лук и тиквичка с малко сол. Добавя се ориз, разбърква се за кратко и наливаме горещ зеленчуков бульон, не ползвам бульона от пилето, а го изхвърлям.

Когато заври, добавяме микс от грах, моркови и подправки на вкус. Когато оризът набъбне, се сипва в тавичка и месото се добавя в сместа.

Трябва да има малко течност над ориза, защото когато се готви, поема влагата. Печем в загрята фурна на 180 около 30 минути.

Когато се извади от фурната, ако е много сухо ястието, се залива с 150 мл бульон и покриваме с фолио. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар