Ориз с пиле и зеленчуци на фурна

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВАЕксперт39051694
17/04/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо249
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварява се пилешко бутче, кожата се сваля, обезкостява се и нарязваме на парченца. Тиквичката се нарязва на едро, лук на ситно.

В загрято олио се запържват лук и тиквичка с малко сол. Добавя се ориз, разбърква се за кратко и наливаме горещ зеленчуков бульон, не ползвам бульона от пилето, а го изхвърлям.

Когато заври, добавяме микс от грах, моркови и подправки на вкус. Когато оризът набъбне, се сипва в тавичка и месото се добавя в сместа.

Трябва да има малко течност над ориза, защото когато се готви, поема влагата. Печем в загрята фурна на 180 около 30 минути.

Когато се извади от фурната, ако е много сухо ястието, се залива с 150 мл бульон и покриваме с фолио.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар