Начин на приготвяне
Обезкостяваме приготвената агнешка плешка. Почистваме и поставяме дреболиите да се варят в подсолена вода.
След като са готови, ги нарязваме на ситно. Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в мазнината. Към него прибавяме дреболиите и задушаваме под капак на умерен огън.
Оставяме така за 20 минути и след това слагаме нарязаните на ситно магданоз, и джоджен и премахваме съда от огъня.
Оставяме да се охлади. През това време разстиламе обезкостената плешка, и изсипваме пълнежа върху нея.
Започваме да навиваме на солено руло и с помощта на клечки за зъби притискаме двата края. Готовото руло намазваме с маслото, поръсваме с черния и червения пипер и слагаме в тавичката.
Отдолу в тавата наливаме виното и същото количество вода, а то трябва да е 2/3 от височината на рулото.
Завиваме с фолио и печем в умерена фурна. Когато е готово, отстраняваме фолиото и печем до зачервяване.