Руло от агнешка плешка

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Руло от агнешка плешка4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • агнешка плешка - 1 бр.
  • карантия - шкембе, бъбреци, далак, сърце
  • лук - 1 връзка
  • магданоз
  • джоджен
  • масло - 2 и 1/2 ч.ч. разстопено
  • бяло вино - 2 ч.ч.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостяваме приготвената агнешка плешка. Почистваме и поставяме дреболиите да се варят в подсолена вода.

След като са готови, ги нарязваме на ситно. Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в мазнината. Към него прибавяме дреболиите и задушаваме под капак на умерен огън.

Оставяме така за 20 минути и след това слагаме нарязаните на ситно магданоз, и джоджен и премахваме съда от огъня.

Оставяме да се охлади. През това време разстиламе обезкостената плешка, и изсипваме пълнежа върху нея.

Започваме да навиваме на солено руло и с помощта на клечки за зъби притискаме двата края. Готовото руло намазваме с маслото, поръсваме с черния и червения пипер и слагаме в тавичката.

Отдолу в тавата наливаме виното и същото количество вода, а то трябва да е 2/3 от височината на рулото.

Завиваме с фолио и печем в умерена фурна. Когато е готово, отстраняваме фолиото и печем до зачервяване.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: