Домашни козуначени кифлички

БорянкаБорянкаНовак
29/04/2018
"Всеки обича домашни кифлички, но не всеки знае как да си ги приготви. Затова ви представяме днес тази прекрасна домашна рецепта, изпратена ни от Елхово"
Приготвяне35 мин.
Готвене25 мин.
Общо60 мин.
Порции30
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо84 323
  • Преглеждания за месеца159
  • Преглеждания за седмицата28
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте маята с хладкото мляко, прибавете към останалите продукти /без мармалада/ и замесете средно твърдо тесто, което трябва да се остави на топло, за да втаса.

След като втаса, разточете тестото на кори с дебелина около 5 мм и диаметър 20 см. Всяка кора разрежете на 8 еднакви сектора. Така получените парчета се намазват с мармалада и се завиват на кифли от широката към тясната страна.

След като втасат, намажете козуначените кифлички с жълтък, поръсете със захар и ги наредете в предварително намазнена и набрашнена тавичка. Сложете тавичката в незагрята фурна и печете кифличките до розово при умерена температура.

Рейтинг

5 4
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ива
Ива
09.04.2015 16:02
никакви аромати няма тук... нещо не е както трябва
2
1
Тихолова
Тихолова
03.05.2013 21:59
Аз предварително подбърквам маята с лъжичка сол и лъжичка захар,малко топла вода и брашно за да стане рядка каша.След като съм разбила яйцата прибавям млякото,маята ,мазнината и лимоновата кора.Меся меко тесто продължително време докато стане на пришки и тогава го оставям да втасва.Другото вече е по същия начин както и боряна го прави.
5
2