Агнешка курбан чорба

Агнешка курбан чорба2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
110 мин.
Порции
12

Необходими продукти

  • агнешко месо - 1 кг плешка или др.
  • картофи - 3 бр.
  • люти чушки - 2 бр.
  • паприкаш - 1/2 буркан
  • джоджен - 1/2 връзка
  • ориз - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • доматено пюре - 2 ч.л.
  • олио - 100 г
  • масло - 100 г краве
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте приготвеното агнешко месо, нарежете го на парчета, посолете го и го сложете да се свари, като отстранявате пяната с решетъчна лъжица.

Изпържете ситно нарязания лук в олиото, прибавете доматеното пюре и червения пипер, разбъркайте и разредете с малко бульон.

Сипете запръжката в чорбата, добавете нарязаните на кубчета картофи, паприкаш, накълцаните чушлета и ориза.

Накрая във врящата агнешка чорба налейте разбитите яйца и бъркайте, за да се сварят на конци, и поръсете със ситно нарязания джоджен.

Вкусна и питателна курбан чорба - опитайте!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: