Начин на приготвяне
В пресятото със солта брашно правим кладенче. Разтваряме маята в млякото и я оставяме да престои 30 минути, после я изсипваме в брашното заедно със захарта, маслото и яйцата. Измесваме тесто за бухти, покриваме го с найлон и оставяме на топло 1 час.
Разтриваме маслото със захарта и загряваме тази смес, като бъркаме непрекъснато до леко кафяв цвят. Наливаме сметаната и разреждаме на слаб огън, после изсипваме в огнеупорен съд с капак и оставяме да изстине.
От тестото оформяме 12 бухтички, които слагаме в огнеупорен съд, оставяме ги да поемат соса и печем под капак 20 минути на 200 градуса. В малка купа разбиваме яйцето, жълтъците, захарта и ванилията.
Прибавяме нишестето и внимателно разреждаме с топлото мляко. Слагаме тенджерката на водна баня и като бъркаме непрекъснато, сгъстяваме соса. Сервираме го топъл, а бухтите горещи.