Спаначена супа с яйце

23/04/2019
Янка Горанова
отЯнка ГорановаНовак397
"И като правите спаначената супа, да не забравите яйцето, че така е най-вкусна "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо50 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо497
  • Преглеждания за месеца125
  • Преглеждания за седмицата30
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • масло - 125 г
  • спанак - 400 г
  • телешки бульон - 1 л
  • грах - 30 г
  • яйца - 4 бр.
  • оцет - 1 ч.л
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме бульона да заври и сипваме в него добре измития грах и нарязания спанак.

Варим 15-20 минути, подправяме със сол на вкус.

Когато нашата спаначена супа е готова, овкусяваме с оцет и я разпределяме в чинии.

Сервираме с варени яйца. По желание може да се добави във всяка чиния заквасена сметана. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар