Начин на приготвяне
Измиваме добре листата спанак (500 г) и нарязваме на ситно. Почистваме стръковете зелен лук (2 бр.), измиваме и нарязваме. Белим и също режем на ситно кромид лук (1 бр.). В олио (3-4 с.л.) и малко вода, задушаваме спанака и лука.
Ръсваме черен пипер на вкус и сол също на вкус. Наливаме топла вода (приблизително 1 л или повече по преценка) и като заври, сипваме измит в няколко води ориз.
Оставяме супата да се вари, като прибавяме и щипка куркума. Варим до готовност - когато оризът и всички други продукти да са добре уврели.
Тогава сипваме наситнен пресен магданоз и наливаме топло прясно мляко (2 к.ч.). При необходимост доливаме и още малко топла вода. Спаначената супа къкри още 1-2 минути и сервираме със сок от лимон или с натурален ябълков оцет.