Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Постна яхния от тиквички

Постна яхния от тиквички

Постна яхния от тиквички2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Ако искате нещо леко и в същото време много вкусно - тази рецепта с тиквички я препоръчваме от сърце!"

Необходими продукти

  • тиквички - 1 кг
  • масло - 4 - 5 с.л. растително
  • лук - 1 връзка
  • домати - 4 бр.
  • магданоз - ½ връзка
  • копър - ½ връзка
  • червен пипер
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се задушава в растителното масло до омекване.

Тиквичките се остъргват, нарязват се на кубчета, посоляват се и се прибавят към лука, а след като се задушат, се наръсва червеният пипер и се добавят доматите, настъргани на ренде (или доматеното пюре).

Ястието се залива с 1 чаена чаша вода и се вари на тих огън до омекване на тиквичките. Брашното се размива в ½ чаена чаша студена вода и се добавя към яхнията.

След 4 – 5 мин. тя се отдръпва от огъня, наръсва се с нарязания на ситно копър и магданоз и се поднася с кисело мляко.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: