Зелена пролетна баница със сирене

Емилия ЯнкуловаЕмилия ЯнкуловаНовак
13/04/2019
"Традицията повелява напролет баниците да са зелени, затова сме приготвили най-вкусната и ви даваме изпитана рецепта за нея "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 162
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете киселеца, копривата и лапада, отцедете ги, накълцайте ги и ги смесете с яйцата, киселото мляко и сиренето.

Замесете тесто от брашното, олиото, прясното мляко и солта, оставете го да почине за известно време, разделете го на 5 топки и всяка от тях разделете на 5 топчета, които разточете, колкото малки чинии.

Наредете по 5 кори една върху друга, като помежду им наръсете брашно, и след това всяка от 5-те купчинки разточете на кора с големината на тавата.

Всяка кора поръсете с приготвената плънка, навийте я на руло, сложете 5-те рула в намазнена тава, поръсете с разтопеното масло и печете баницата във фурна на 200 градуса около 30-40 мин.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Геновева
Геновева
13.04.2019 22:20
Останах учудена, че ще използвали моя снимка, но и съм радостна за това.
0
0