Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Аламинути»Задушен карфиол с чушки по индийски

Задушен карфиол с чушки по индийски

Задушен карфиол с чушки по индийски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • карфиол - 1 голяма глава
  • чушки - 2 бр. червени
  • чушки - 2 бр. зелени
  • масло - 30 г краве
  • синап - 2 ч.л. зърна, жълт
  • индийско орехче - 1/2 ч.л. настъргано
  • къри - 2 с.л.
  • кимион - 2 ч.л.
  • червен пипер - 1/4 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стопете маслото, сипете синапените зърна и когато започнат да се разпукват, добавете индийското орехче и кърито и задушете сместа на тих огън около минута.

След това сложете разделения на средно големи парченца карфиол и задушете, докато получи жълт цвят.

Прибавете кимиона, червения и черния пипер, нарязаните на по-едри парченца чушки, долейте малко вода и оставете ястието да заври на силен огън в покрит съд, докато се образува пара, след което го оставете на тих огън, да се задушава 8-10 мин.

Неустоима вкусотия от индийската кухня!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: