Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Задушен Карфиол със Сметана

Задушен Карфиол със Сметана

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Задушен Карфиол със Сметана
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Готвене
26 мин.
Общо
38 мин.
Порции
4
"Този задушен карфиол е една страхотна гарнитура за любимата ви печена рибка на скара"

Необходими продукти

  • карфиол - 1 глава, около 550 г
  • сметана - 400 г готварска
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1/4 глава
  • олио - 1/2 к.ч.
  • краве масло - 3 с.л. меко
  • сол - на вкус
  • бял пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бланширайте карфиола, разчленен на розички за 6 минути в подсолена и вряща вода. Не трябва да омеква.

Отцедете го и оставете настрана.

В дълбок тиган загрейте олио и в него запържете лука и чесъна.

Сложете маслото, розичките карфиол, сол и пипер и захлупете с капак тигана.

Задушете така зеленчука за около 10 минути на умерен до слаб огън. Може да разбъркате по средата на това време, за да сте сигурни, че няма да загори или залепне.

Сипете сметаната, разбъркайте и задушете още за кратко или докато карфиолът стане крехък и напълно готов.

За да не загаря сметаната, сипете и малко водичка към карфиола на тиган.

Поднесете вкусният задушен карфиол топъл. Подходящ е за гарнитура към всякакви риби и птичи меса.

Добър апетит с този задушен карфиол със сметана!

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: