Манджа от зелен фасул

14/04/2019
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене65 мин.
  • Общо80 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо147
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • зелен фасул - 1 кг
  • лук - 2 глави, кромид
  • магданоз - 1/2 връзка
  • брашно - 2 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • мляко - 1 ч.ч. прясно
  • олио - 2 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В сгорещеното олио задушете ситно нарязания лук, прибавете брашното и накълцания магданоз, разредете с една чаша вода, наръсете със солта и черния пипер и добавете сместа към предварително сварения за 30 мин. в подсолена вода почистен, измит и нарязан зелен фасул.

Оставете манджата да ври отхлупена още около 20 мин., докато остане само на мазнина, след което я застройте с яйцата, разбити с прясното мляко, и поднесете порциите, гарнирани с кисело мляко. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар