Ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Пълнени хлебчета»Таралеж от пълнено ръжено хлебче

Таралеж от пълнено ръжено хлебче

Таралеж от пълнено ръжено хлебче2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1

Необходими продукти

  • хляб - 1 бр. ръжен
  • пастет - 180 г
  • кашкавал - 100 г, настърган
  • крема сирене - 125 г
  • яйца - 1 бр, твърдо сварено
  • пресен лук - 3 - 4 пера
  • лимони - 1/2 бр. сока
  • масло - 1 с.л. краве
  • майонеза - 200 г
  • горчица - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С тънък нож изрежете внимателно кората от всички страни и разделете хлебчето по дължина на три парчета.

Намажете първото парче с пастет, хубаво разбит с настъргания кашкавал, маслото, черния пипер и добре размачканото яйце.

Второто парче намажете с половината крема сирене, захлупете с третото и намажете обилно хлебчето отгоре със смес от майонезата, останалото сирене, горчицата и сока от изцедения лимон.

Заострете малко единия край на хлебчето, като муцунка на таралеж, покрийте го отгоре с тънки перца лук и го сервирайте студено, като го нарежете на филии.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: