Брезнишки тутманик

21/05/2019
"Няма значение от къде е тутманикът, важното е да е пухкав и вкусен, а този отговаря и на двете условия "
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 974
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • сирене - 250 г
  • яйца - 3 бр.
  • мая - колкото кибритена кутийка
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • свинска мас - 1 ч.ч.
  • лимонада - 1 малка бутилка
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • брашно - колкото поеме
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете умерено твърдо тесто за тутманик от брашното, едното яйце, маята, содата, лимонадата, олиото, захарта и солта и го разточете на тънка кора.

Леко намажете кората с част от разтопената свинска мас, поръсете с 2/3 от натрошеното сирене, навийте на стегнато руло, усучете и нарежете на 12 парчета.

Поставете парчетата в намаслена тава, залейте ги със смес от останалото сирене и 2 яйца и оставете да престои на топло, за да втаса.

Поръсете тутманика с останалата мазнина и го печете на силна фурна 10 мин., а след това – на умерена, докато порозовее.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар