Пролетни лападови сарми

09/04/2019
Приготвяне35 мин.
Готвене40 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо294
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лука, нарязан на ситно, задушете заедно с настърганите моркови, сложете измития ориз и леко запържете.

Прибавете червения и черния пипер, доматеното пюре, разтворено в 1 ч.ч. гореща вода, ситно нарязаните магданоз, джоджен и солта.

Изчистете лападовите листа, попарете ги с вряла вода и във всеки лист сложете от плънката.

Навийте сармите, наредете ги в тенджера, покрийте ги с чиния, залейте ги с вода и ги сварете.

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
Приготвяй си тази рецепта с:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
23.80 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар