Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Леща яхния със запръжка

Леща яхния със запръжка

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
3051k4k2
Леща яхния със запръжка3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Хапваме си ние леща със запръжка, а вие, вместо да се облизвате, се запишете рецептата - лесно е"

Необходими продукти

  • леща - 500 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • чесън - 1 глава
  • чубрица - 1 ч.л.
  • джоджен - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 70 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете измитата леща в тенджера и залейте със студена вода, поставете на огъня да заври.

След като заври, изсипете водата и налейте нова студена вода, колкото да покрие лещата.

Оставете да къкри на бавен огън, при затворен капак за около 30 минути.

През време на варенето, ако е нужно, доливате топла вода.

В тиган загрейте олиото и запържете ситно нарязания зеленчук, добавете червения пипер и разбъркайте.

Добавете нарязания на ситно домат и посолете, прибавете 1 чаша от водата на лещата и оставете да къкри на бавен огън за 15 минути, за да омекне зеленчука.

Сипете готовата запръжка при сварената леща и поръсете с подправките, разбъркайте и премахнете ястието от огъня.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: