Леща яхния със запръжка

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
163
831
3k
170
2
07/04/2019
"Хапваме си ние леща със запръжка, а вие, вместо да се облизвате, се запишете рецептата - лесно е"
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 979
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете измитата леща в тенджера и залейте със студена вода, поставете на огъня да заври.

След като заври, изсипете водата и налейте нова студена вода, колкото да покрие лещата.

Оставете да къкри на бавен огън, при затворен капак за около 30 минути.

През време на варенето, ако е нужно, доливате топла вода.

В тиган загрейте олиото и запържете ситно нарязания зеленчук, добавете червения пипер и разбъркайте.

Добавете нарязания на ситно домат и посолете, прибавете 1 чаша от водата на лещата и оставете да къкри на бавен огън за 15 минути, за да омекне зеленчука.

Сипете готовата запръжка при сварената леща и поръсете с подправките, разбъркайте и премахнете ястието от огъня.

Комплект 2в1 кухненска ножица с дъска за рязане
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект 2в1 кухненска ножица с дъска за рязане
11.99 лв.
Виж ››

Дребните удобства са тези, които превръщат ежедневното готвене в истинско удоволствие, затова не пропускайте да се сдобиете с този практичен комплект кухненска ножица с дъска

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар