Леща яхния със запръжка

07/04/2019
Мария Симова
отМария СимоваГуру110857104913
"Хапваме си ние леща със запръжка, а вие, вместо да се облизвате, се запишете рецептата - лесно е"
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене50 мин.
  • Общо70 мин.
  • Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 324
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете измитата леща в тенджера и залейте със студена вода, поставете на огъня да заври.

След като заври, изсипете водата и налейте нова студена вода, колкото да покрие лещата.

Оставете да къкри на бавен огън, при затворен капак за около 30 минути.

През време на варенето, ако е нужно, доливате топла вода.

В тиган загрейте олиото и запържете ситно нарязания зеленчук, добавете червения пипер и разбъркайте.

Добавете нарязания на ситно домат и посолете, прибавете 1 чаша от водата на лещата и оставете да къкри на бавен огън за 15 минути, за да омекне зеленчука.

Сипете готовата запръжка при сварената леща и поръсете с подправките, разбъркайте и премахнете ястието от огъня.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар