Ezine.bg»Рецепти»Пица»Домашна неаполитанска пица

Домашна неаполитанска пица

Домашна неаполитанска пица2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Нищо не може да се сравни с вкуса на автентичната Домашна неаполитанска пица"

Необходими продукти

  • За тестото
  • брашно - около 400 г
  • яйца - 1 бр.
  • мляко - 1/2 ч.ч. прясно
  • мас - 1 с.л.
  • мая - 30 - 35 г мая
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • За плънката
  • аншоа - 10 - 15 бр.
  • домати - 500 г
  • кашкавал - 100 г, настърган
  • маслини - 10 - 15 бр. без костилки
  • масло - 30 - 40 г, краве
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • чубрица - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете меко тесто от брашното, яйцето, млякото, маста, маята, захарта и солта, разточете го на една кора, която поставете в намазнена и набрашнена тава, и набодете на няколко места с върха на ножа, за да не получат мехури.

Смесете олиото, дребно нарязаните обелени домати, аншоата, наситнените маслини, нанесете плънката върху приготвеното тесто за пица и поръсете с черен пипер и малко чубрица, настъргания кашкавал и маслото.

Оставете тестото да втаса на топло, опечете пицата до розово и я поднесете топла.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: