Домашна неаполитанска пица

12/06/2019
"Нищо не може да се сравни с вкуса на автентичната Домашна неаполитанска пица "
  • Приготвяне50 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо80 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо187
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете меко тесто от брашното, яйцето, млякото, маста, маята, захарта и солта, разточете го на една кора, която поставете в намазнена и набрашнена тава, и набодете на няколко места с върха на ножа, за да не получат мехури.

Смесете олиото, дребно нарязаните обелени домати, аншоата, наситнените маслини, нанесете плънката върху приготвеното тесто за пица и поръсете с черен пипер и малко чубрица, настъргания кашкавал и маслото.

Оставете тестото да втаса на топло, опечете пицата до розово и я поднесете топла. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар