Баница с ориз

Емилия ЯнкуловаЕмилия ЯнкуловаНовак
17/09/2019
"Хич не ни обяснявайте коя ви е любимата баница, докато не опитате нашето предложение за сочна баница с ориз "
Приготвяне45 мин.
Готвене50 мин.
Общо95 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо122
  • Преглеждания за месеца107
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • За тестото
  • брашно - колкото поеме
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 125 г краве
  • олио - 1 ч.ч.
  • оцет - 1 ч.л.
  • вода - 1 ч.ч. хладка
  • сол - 1 щипка
  • За плънката
  • ориз - 1 ч.ч.
  • сирене - около 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете от брашното, хладката вода, щипката сол, яйцето и оцета меко тесто, разделете го на 18 топчета, които разточете до големината на чаена чинийка, намажете ги с разтопено масло и ги слепете по три.

Получените шест тестени купчинки оставете да престоят 30 мин. и всяка разточете на тънък голям лист.

Наръсете един лист с олио, прегънете двата срещуположни края към центъра, наръсете с мазнина ненамазаната част и след това другите два срещуположни края сгънете към центъра, и отново наръсете леко с мазнина.

Полученият четириъгълник поръсете обилно с плънка от сварения и изстинал ориз, смесен с раздробеното сирене, яйцата и солта, след това го сгънете като пощенски плик и го поставете в намазнена тавичка.

По същия начин оформете и останалите пет листа, наредете ги в тавичката, наръсете отгоре само с олио и печете в силна фурна първите 10 мин., след което я намалете.

Извадете готовата баница от фурната, напръскайте я с вода и я покрийте с кърпа, за да се задуши, и след като изстине напълно, я нарежете по диагоналите на 24 триъгълни парчета и я поднесете с бульон, айран, чай, кафе или друга напитка.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар