Начин на приготвяне
Сварете в малко подсолена вода за 10-15 мин. нарязаните домати, след което ги претрийте през цедка.
Запържете в олиото брашното, поръсете с черния пипер, разредете с доматения сок, прибавете захарта, варете соса 5-6 мин. до умерена гъстота и щом го свалите от огъня, добавете маслото.
Нарежете патладжаните на кръгчета, дебели около 1 см, посолете ги, оставете ги да престоят 10-15 мин., след което ги изстискайте, потопете ги в брашното и ги изпържете в сгорещената мазнина.
В голяма чиния сипете доматения сос, наредете отгоре изпържените патладжанени кръгчета и ги залейте с разбити яйца. Оставете да се стегнат.
Може да поднесете ястието, като върху препечена или пържена филийка, сипете малко доматен сос, кръгче патладжан и пържено яйце.