Празнични сарми

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
366
15
7844
15/08/2009
"Празнични сарми и то какви - с вкусна плънка от пържоли Ето повод да отбележите Нова година втори, че и трети път "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 058
  • Преглеждания за месеца108
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Листата на зелето се обработват като им се маха твърдата част, върху всеки лист се поставя по една пържола върху нея се слага кашкавал нарязан на тънка филиика, шунката, гъбките нарязани на филиики и парченце краставичка, всичко това се поръсва със смлян черен пипер и чубрица и листото зеле се завива като сарма.

Поставят се в глинен гювеч, заливат се със топла вода да се покрият сармите, поръсват се със червен пипер и се пекат на 200 градуса около 2 часа. Сервират се с бяло или червено вино.

Рейтинг

5 7
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Kristine Tenova
Kristine Tenova
12.11.2019 10:11
класика по новогодишните празници - постнички на бъдни вечер, може с кайма на нова година,
0
0