Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Празнични картофени рози

Празнични картофени рози

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Празнични картофени рози1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2-3
"Вкусно е ефектно предястие, без което нито едно парти не може"

Необходими продукти

  • картофи - около 600 г
  • сол
  • олио - за пържене
  • клечки за зъби
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги нарежете на много тънки кръгове, като за чипс. Посолете ги хубаво и ги оставете да престоят за 30 минути, за да омекнат.

След това подсушете леко картофените филийки. Вземете едно по-малко кръгче, завийте го на фуния, около него едно по-голямо кръгче. Внимавайте средата на второто да минава през края на първата фунийка, за да не се разпаднат картофените рози.

След това се увива 3 кръгче и по желание се добавят по общо 3, 4 или 5 кръгчета на роза. Основата им внимателно се промушва с клечка за зъби.

Изпържете готовите рози в сгорещена мазнина, като след 20 секунди се обръщат. Отцеждайте ги върху решетка, застлана с хартия за печене. Отстранете внимателно клечките от розите.

Рейтинг

4.2
53
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Чичо
Чичо
За да видите по-добри картофени рози отидете на
01.10.2013 16:28
4
1