Суфле от треска

23/04/2013
Деметра
отДеметраНовак
  • Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо557
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистеното от кости филе се сварява и се охлажда. Смила се 2 пъти. В тиган запържете брашното, докато добие леко кафяв цвят и, разреждайки с млякото, пригответе бял сос. Охлажда се и той, овкусява се със сол и се смесва с пюрето от треска.

Добавят се жълтъците от яйцата, олиото и добре се разбърква. Най-накрая сместа се разбърква с белтъците, разбити на гъста пяна.

Лист фолио се намазва с малко олио и се слага в кошницата на съда за готвене на пара. Рибната смес се разпределя внимателно отгоре и и се покрива с фолио. Сварете суфлето до готовност.

Това ястие се препоръчва при язвени болести. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар