Свински пържоли по шопски

НияНияНовак
23/04/2013
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо19 386
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите се почистват и измиват в студена течаща вода. Отцеждат се и се начукват с дървено чукче.

Посоляват се и се поръсват с част от смления черен пипер. Пекат се от двете страни на нагорещена скара до зачервяване.

Отделно ситно нарязания лук се задушава в сгорещена мазнина и малко вода до златисто оцветяване, заедно с обелените и ситно нарязани домати.

В края на задушаването се прибавят лютите чушки, ситно нарязаният магданоз, солта и останалият черен пипер.

Сместа се разпределя в 4 чинии и върху всяка се поставя по една от опечените пържоли.

Рейтинг

5 3
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
румен велинов
румен велинов
04.10.2013 19:00
Ако знаем с какви химикали го третират, за добър външен вид, обезателно ще го мием.
0
0
мария
мария
11.07.2013 23:00
никога не мийте месото,водата измива голяма част от вкуса му
0
0