Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Мезе от варен телешки език по селски

Мезе от варен телешки език по селски

Мезе от варен телешки език по селски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
1
"Това мезе много вино ли пие или само на нас ни се струва така"

Необходими продукти

  • телешки език - 1 бр.
  • селитра - колкото е необходимо (калиев нитрат)
  • сол - на вкус
  • За соса
  • магданоз - 5 връзки
  • чесън - 2 глави
  • люти чушки - 2 бр.
  • доматено пюре - 100 г
  • оцет - 100 мл
  • олио - колкото поеме
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Осолете и намажете със селитрата суровия телешки език, оставете го в хладилника за 13-15 дни и след това го измийте и го сварете, така месото става по-крехко.

Магданоза, чесъна, чушките, пюрето и оцета пасирайте и получената гъста маса разбийте на ръка, като прибавяте при непрекъснато бъркане олио, докато се получи еднородна смес.

Готовия варен език поднесете с приготвения зеленчуков сос.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: