Мезе от варен телешки език по селски

01/04/2019
"Това мезе много вино ли пие или само на нас ни се струва така"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 000
  • Преглеждания за месеца172
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Осолете и намажете със селитрата суровия телешки език, оставете го в хладилника за 13-15 дни и след това го измийте и го сварете, така месото става по-крехко.

Магданоза, чесъна, чушките, пюрето и оцета пасирайте и получената гъста маса разбийте на ръка, като прибавяте при непрекъснато бъркане олио, докато се получи еднородна смес.

Готовия варен език поднесете с приготвения зеленчуков сос.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар